I-am dedicat săptămîna trecută lui Călin melodia asta:

Io o consider ca cea mai tare dedicatie de dragoste pe care am auzit-o în viaţa mea (pusă pe note, în manieră rock).Uitaţi-vă şi voi ce-or putut să facă cu melodia asta, la ei acasă, în Edinburgh!

Prima dată am auzit-o pe vreme cînd locuiam în Cluj, prin ’97 -98,  promovată la greu pe CD -Radio, fix după ce s-o pronunţat divorţul meu. Io n-am făcut decît vreo 90 de mile ca să fiu lîngă „aleasa” mea.  Că s-o dovedit a fi un mare fîsss, e partea a doua. Nu-mi pare rău c-am făcut milele alea. Or fost şi vremuri bune, c-am trait printre nişte oameni faini.

De atunci n-am mai auzit-o… Habar n-am de ce. Pe Hrubaru, de la rock-fm, n-am cum să îl sun, că n-am număru’…, da’ poate mă „aude” Teo Negură 😉 Staţia lui nu bate pînă la Sibiu 😦 da’ sigur bate pînă la Cugir. L-oi asculta în week-end-ul următor, c-oi fi acolo.

Mai sînt piese de-ale gemenilor Reid (Charlie şi Craig) care merită ascultate. Chit că-s cîntate în engeza scoţiană. Iaca:

Io cred că introducerea la melodia asta explică de ce gemenii cîntă în scoţiană. Din acelaşi motiv io „vorbesc ” ardeleneşte! Li s-o spus clar nu contează cu ce accent vorbesc „în timpul liber”, da’ ar cîştiga mult mai mulţi bani dacă ar cînta într-o engleză mai „civilizată”. Or zis „nu mersi” şi-aţi văzut ce-o ieşit la ei acasă… No, asta-i dovadă de „patriotism local”. Io am fost acuzat de acelaşi lucru pentru c-am „sărit de cur în sus” cînd un jurnalist cu ştaif i-o făcut rîme (n-o zis chiar aşa, da’ ăla o fost  înţelesu’) pe toţi parlamentarii ardeleni, într-o emisiune la care se uită sute de mii de oameni, la o oră de maximă audienţă şi l-am băgat fix în pizda lu’ mumă-sa. Io n-am treabă (aveam cînd eram mai tînăr şi mai prostatec) cu cei din alte regiuni, da’ cînd se ia cineva de „ai mei” sar! No, gata cu asta!

Hai să mai vedem un clip.

Încă unu’ şi gata.

„Băeţii” ăştia, gemenii cu ochelarii cu rame de baga mi se par „super OK”, ca să vorbesc şi io în alt dialect 😉 . De aia încă unu si chiar gata.

Asta chiar că-i că-i patriotică (local)

Banzai!

PS. Pun dedicaţia de astăzi, că mîine-i ziua lu’ cumnata şi m-oi duce să ma îmbăt, maram…