Update: La întrebarea mea Care-i „fisura” ? răspund tot cu o întrebare: Oare sufletele au masă?

Studentul care o luat 10 şi-a pornit disertaţia punîndu-şi problema: … cum se schimbă masa iadului în timp. Aici am văzut io fisura. Ca să nu mai zic că i-aş fi picat pe toţi cei care au încercat să dea răspunsul după legea lui Boyle. I-aş întreba şi pe ei: consideraţi că suletele sînt gaze?. Ca banc, mailul lui Figo e bun. Ca banc!

Banzai!

Prietenul Figo mă inspiră din nou.

Am primit mailul de mai jos de vreo cîteva zile, da’ n-am avut, nici timp, nici posibilitatea tehnică să-l „exploatez”. „Coafat” niţel arată cam aşa:

„Conform unor posturi pe net, următoarea întrebare ar fi fost pusă la un examen de chimie, la Universitatea Liverpool.  Răspunsul dat de unul dintre studenţi a fost atît de profund” încît profesorul l-a impărtăţăşit colegilor săi şi, astfel, am ajuns să avem plăcerea de a-l cunoaşte.

Întrebare

Este iadul exoterm (emite caldura) sau endoterm (absoarbe căldura)? 

 

Pentru a-şi demonstra opinia, cei mai multi studenţi au folosit legea lui Boyle, care spune că un gaz se raceşte atunci cînd se extinde şi se încălzeşte atunci cand este comprimat, sau ceva similar. 

Însă unul dintre studenţi a scris următoarele:

  ” În primul rînd, trebuie să cunoaştem cum se schimbă masa iadului în timp.

Aşadar, trebuie să cunoaştem rata cu care sufletele ce intra în iad comparativ cu rata celor care pleacă din iad.

Cred că putem să presupunem cu destul de multă siguranţă că, odata ce un suflet ajunge în iad, nu mai iese niciodată.  Prin urmare, nici un suflet nu iese din iad.

În ceea ce priveşte rata celor care intra, să ne uitam la diferitele religii care există astăzi în lume.

Cele mai multe dintre aceste religii spun că, dacă nu eşti un membru al lor, vei ajunge în iad. 

Dat fiind că există mai mult de o singură asemenea religie şi cum oamenii nu sunt membri mai multor religii simultan, putem să facem estimarea că toate sufletele merg îin iad. 

Date fiind ratele naşterilor şi deceselor, putem să spunem că numărul sufletelor din iad creşte exponenţial. Acum trebuie să ne uitam la volumul iadului. Din cauză că legea lui Boyle spune că, pentru ca temperatura in iad sa rămînăconstantă, volumul iadului  trebuie să crească proporţional cu numărul sufletelor care intra. 

Acest lucru arată că sunt două posibilitaţi: 

(1) Dacă iadul se extinde cu o rată mai mica decît cea cu care intră sufletele în el, atunci temperatura şi presiunea în iad vor creşte atît de mult încît pînă la urmă se va declanşa  tot iadul pe pamant.

(2) Daca iadul se extinde cu o rată mai mare decît cea cu care intra sufletele în el, atunci temperatura şi presiunea vor scădea pînă cînd o să îngheţe iadul. Aşadar, care din ele este?

Dacă acceptam postulatul pe care mi l-a dat Sandra în primul an de facultate, „o să îngheţe iadul înainte să mă culc cu tine” şi ţinînd cont de faptul că m-am culcat cu ea azi-noapte, atunci ipoteza a doua trebuie să fie cea corectă.

Prin urmare, sunt sigur ca iadul este endoterm şi că a îngheţat deja.

Corolarul acestei teorii este că, din moment ce iadul a ingheţat, rezultă că nu mai accepta  nici un suflet şi a dispărut…rămînînd numai Raiul, ceea ce, prin urmare, dovedeşte existenţa unei fiinte divine – ceea ce explica de ce, noaptea trecută, Sandra striga: „Dumnezeule!”.   

Acest student e singurul care a luat 10. „

Io-l înteleg pe profu’ care i-a dat 10 studentului. Disertaţia e „super-tare”, mai ales partea de final. „Decît” că are o fisură pentru care io l-aş fi picat pe student, dar l-aş fi invitat la o bere (după examen) numa’ pe motivul că o reuşit să i-o pună Sandrei. L-aş fi trecut „în toamnă”, tot cu 10, după ce i-aş fi explicat unde-o „fisurat-o”! Noroc că nu-s profesor universitar :D:

Care-i „fisura” ? Sper să nu fiu nevoit să „vă pic” şi pe voi 😆

Banzai!

Reclame