Ciuma portocalie vrea să ne bage în mormînt – certitudine. „Opoziţia” se preface că face opoziţie – părerea (nu numai a) mea. Parlamentul actual, rezultatul votului „uminominal” (citat din actualul „şef al statului”) = ZERO – părerea mea. Speranţe să găsească cineva un leac împotriva ciumei? Canci! – părerea multora.

chioru’ face ce vrea! Noi plecăm capul şi ne rugăm la Divinitate (oricare ar fi ea) „să ne scape de ăştia”. Exact ca în ultimii ani ai precedentei dictaturi, de care am scăpat acum 21 de ani şi ceva.

Rabbi Mordechai a semnalizat şi comentat corect, din punctul lui de vedere, că legea alegerii primarilor din primul tur, cu majoritate de voturi, (1 vot în plus te face primar) a fost adoptată de „cameră” după ce a trecut tacit de „senat”, întru futerea a tot ce mai înseamnă principiul reprezentării . Pun ghilimele, pentru că ăsta-i „parlamentul” ales uninominal.

Azi vine pulă ăla ciocuş să ne „iesplice” proiectul lui de modificare a constituţiei, conform ultimului „referendum”, fix acuma cînd are-n cap şi modificarea fix a legii referendumului. Presa latră pe motiv de „constituţie”.

Te ia greaţa! Ţi se face lehamite să mai ieşi din casă să mai pui ştampila pe careva, că toţi îs la fel. Ori că n-ai pe cine alege. Preferi să stai acasă. Să decidă altul pentru tine. Uiţi că în ţara asta furtul la urne e sport naţional (de 21 de ani încoace), negîndindu-te că dacă tu nu-ţi mişti curu’ să pui ştampila o va pune altul în locul tău exact acolo unde au „unii” interesul. Uiţi că poţi ştampila tot buletinul, ăsta devenind vot nul, dar valabil exprimat.

Constituţia (încă) în vigoare îţi garantează dreptul la opinie, dar nu te obligă.  Aia ceauşistă te şi obliga, dar obligaţia asta a fost scoasă.

Civic vorbind, votul e numai un drept sau şi o obligaţie?

Banzai!