Azi, cînd să plec de la servici, găsesc maşina blocată un WV Passat argintiu. Plasat strategic fix în mijlocul parcării din spatele clădirii în care lucrez. Încomoda încă vreo 4 maşini, da’ pe-a noastă o bloca complet. Claxoane, nervi… Într-un tîrziu apar doi invizic ducînd o cutie nu mai mare decît una pentru un monitor de 17 inci şi o factură. -„Vine, vine! Ce clazonezi?”  -„Pe tine cine te-o învăţat să parchezi, dom’ne”  -„Caaalm! De cînd stai aici?”  -„De azi dimineaţă.”  -” Nu domne, de cînd vrei să ieşi”  -„De cînd claxonez!” -„Şi, ai murit 5 minute”  -„Iau, bagu-te-n pizda lu’ mumă-ta, să te bag de nesimţit! Îs minutele mele, cu ce drept mi le iei?” Între timp soferul îşi mutase vagonu’ 10 metri mai încolo. Astalalt  -„Caaalm bă, nu trebe să mă înjuri”  -„Cum să stau calm în faţa în faţa unui monument de nesimţire?!?! Pară-ţi bine că nu-ţi şi fut una peste bot” . Vine şi şoferul, îl ia pe ălalalt de braţ, îmi aruncă peste umăr un „ne scuzaţi” şi pleacă amîndoi spre clădire. Giboni!

Viu acas’, deschid presa locală şi dau peste articolul ăsta. Giboni parcîndu-şi maşinile pe pista de biciclete, vis-a-vis de hotelul Hilton, la intrarea in Zoo Dumbrava Sibiului. Io stau în zonă, mă plimb zilnic pe acolo, ori călare, ori pedestru şi am învăţat că duminica n-ai ce căuta în yona aia, aşa că o iau în direcţia opusă, adică spre centru, pe unde-i mai puţin aglomerat.

„Mă dau” prin blogroll şi găsesc asta la Vlad Petreanu. Văd că cele trei ceasuri rele de marţea nu lovesc doar la Sibiu. Mi-o sărit în ochi un comentariu, pe care îmi iau permisiunea să-l „fur”.

 4 Gzhazh April 5, 2011 at 12:41
E de vina gandirea de maimute a unora si infrastructura invechita. Nu am unde sa dau mai in dreapta sau in stanga pt ca benzile sunt inguste. Daca ar fi mai mari, imediat sesizeaza smecherii posibilitatea de a merge pe 4 randuri acolo unde sunt 3 benzi, iar asta arata cata civilizatie avem.

Poate că are dreptate. Nici la Sibiu nu stăm stralucit, da’ Sibiul nu-i aşa de mare şi de aglomerat. Da’ Munchenul este!

 Imaginile astea le-am luat de la fereastra verişoarei mele, dintr-o clădire de pe Richard Strauss Strasse, din buricul Munchenului, la 4 staţii de U-Bahn, pe jos vreo juma’ de oră în pas de gîscă de Marienplatz  (am pus un link spre un web-cam) fix centrul centrului. La sfîrşitul lui mai anul trecut, stada aia avea 2 benzi pe sens. La ora cînd am făcut io pozele (a doua jumătate a lui septembrie) era în proces de îngustare la o bandă pe sens. Plus o „bandă de parcare” , plus pistă pentru biciclişti, despărţită de spaţiu verde de aleea pentru pietoni! Vreau să zic că Richard Strauss Strasse are mai mult de 4 Kilometri (se poate verifica pe Google Earth)! Cînd a început vară-mea şcoala, pe 15 octombrie, era GATA! Am stat acolo, o dată 4 zile, a doua oară doar 2. N-am auzit nici un claxon, n-am văzut nici un ambuteiaj! Ăia-s nemţi! Gibonii n-au ce căuta printre ei!

Banzai!