Se pare că i-am pus pe gînduri şi pe „şenghenişti” cu nedumeririle mele. Or stat ei şi s-or gîndit mai bine, or reevaluat situaţia pe model băsescian şi or ajuns la astă înţeleaptă concluzie.

Nu cred io că grohăiala cuvîntarea băselului de la Strasbourg (unde s-o apucat de spălat rufe după ce pesediştii i-or dat cu flit), sau răsteala răspunsul amical dat rusului pe problema moldoveană, i-o făcut pe francezi s-o cîrnească precum la urbea anastasei.

Io-s de părere că pe neştiutori trebe să-i iei cu frumosu’, să le explici cu răbdare şi fără nervi, să le arăţi poze şi garantat pricep pînă la urmă, chiar şi ăia mai grei de cap.

Brava bă! Una două, că nu sîntem pregătiţi, că năna-năna. Aţi văst ?!?! Acuma nu-i bai, că tot mai stăm o ţîră, da’ măcar aţi zîs-o pe ‘a dreaptă, cum că nu noi sîntem de vină, că Bulgarii. De ăştia ştim noi cum „să avem grijă”. Nu le mai cumpărăm crastaveţii, le mai trimitem pe cap nişte firme străine cu care noi nu mai avem ce face, ne mai înmatriculăm la ei nişte ‘jdemii de rable ca să-i poluăm şi le blocăm vămile cu maşini care trec la ei, maram, să cumpere benzină şi pită. Pînă le vine mintea la cap şi-şi fac lecţiile.

Banzai!