De la uciderea moartea interlopului omului de bine, care „dădea bani la oameni şi le lua camăta” la Piatra Neamţ, nu se vorbeşte decît de „amorul” dintre poliţişti şi interlopi, de „cutremurul” din ograda „băiatului” igaş, recte „Ministerul Afacerilor şi Internelor” şi de pupincureala scîrboasă pricinuită de confirmarea bi-ministrei blonde în funcţie de mare dregător, la tabăra portocalie din Bucureşti. Perdeluţe fumigene…

Prea puţin se vorbeşte de pîngărirea drapelului naţional de către edilul portocaliu de Alba Iulia, cu acordul tacit al BOR, care a permis afişarea ororii fix pe catedrala din Cetate. La fel de prea puţin se vorbeşte de şantajul udemereului cu legea învăţămîntului, în timp ce românilor din Ungaria li se interzice să sărbătorească 1 Decembrie.

Despre asta nu se vorbeşte aproape deloc. A mai scăpat cîte ceva pe ici, pe colo. Ori mie mi se pare o chestie foarte gravă. Dacă la „Afaceri” e o confruntare între două găşti portocalii, dacă la filiala bucureşteană e vorba cam tot de aşa ceva, chestia amintită mai sus e mult mai gravă! Din nou executivul îşi bagă nasul în oala altei puteri.

Parlamentul e demult în război cu administraţia portocalie, ţara-i făcută praf de „reformele” făcute cu barda, poliţia mai are un pic pînă să fie scuipată în stradă, avioanele noastre pică, militarii mor mai mult acasă decît în teatrele de operaţiuni, nevoiaşii stau la cozi ale umilinţei (bine mediatizate de televiziuni) pentru o bucată de pîine, în timp ce oranjulii se înfruptă din bani publici. Ne ducem dracului, da’ stăm la televizor şi ne uităm la perdele de fum.

Banzai! şi la dracu!

PS. Nu m-am putut abţine. Ăsta-i un derutat uninominal portocaliu.

IQ-ul se poate observa din privirea gen „curcă-n lemne”.

Poza am decupat-o de aici. Arrigato, Sandman-san!