Vulturii pot pleca. Omul Adrian Păunescu a pierdut bătălia cu moartea. Dumnezeu să-l odihnească.
POETUL Adrian Păunescu rămîne!
Cam ce caută carele de reportaj ale televiziunilor de ştiri, parcate de două zile la poarta spitalului Floreasca? Vor să transmită în direct vreo minune dumnezeiască (alooo, domnu’ Gâdea, zi matale, că eşti „de meserie”!)? Ori vor să fie primii care să dea în direct o ştire tragică, despre un om care acuma se luptă cu moartea?
Şi eu fac parte din generaţia Cenaclului Flacăra şi nici pe mine nu mă lasă rece situaţia lui Adrian Păunescu!
Oare ce ar zice chiar pacientul, dacă ar şti că reporterii stau la pîndă, ca vulturii hoitari, aşteptînd să-şi dea ultima suflare?
Oare ăştia chiar nu-şi dau seama că, astfel, calcă în picioare demnitatea unui om? Acuma fac fix ceea chiar ei condamnă, arătînd cu degetul spre alte televiziuni mai „ne de ştiri”? Ciocli, hîrăi, vulturi hoitari! Să vă fie ruşine!
Măcar vulturii ăştia din filmuleţ îs simpatici.
Banzai!
nov. 04, 2010 @ 13:38:47
de-a dreptu’morbid,se bat in exclusivitaţi , care da primul ştirea : sad: vezi doamne sa nu rateze minutu’! cioclii dreaq ! ba mai mult ,”pe surse” dadea ieri ca sigura stirea ca a murit poetul! a rectificat mai incolo ,prea tarziu …rusine sa le fie,tuturor 😡 😦
nov. 04, 2010 @ 14:02:53
Prezenta vulturilor este gretoasa. Sper ca medicii au atata intelepciune incat sa nu-i spuna nimic.
Totusi ar fi cazul sa precizam ca si Adtrian Paunescu este dependent de imagine, de spectacol. Ii place sa stie ca oamenii sunt alaturi de el si-i recunosc valoarea. Este prizonierul propriului sau mod de viata.
Insa, totul sta in puterea de a gasi un echilibru in manifestari. Este momentul in care Paunescu are nevoie de liniste. Daca Dumnezeu, medicii si corpul il vor ajuta, dupa aceea vulturii se pot aduna in jurul lui. Dar, intrebare, vor mai fi interesati?
nov. 04, 2010 @ 14:08:39
Vor pleca dezamăgiţi, părerea mea…
nov. 04, 2010 @ 14:12:12
Konnichiwa Shogun-san!
Ma retin de la orice comentariu despre AP, în schimb, à propos de vulturi si-alte zburatoare, un clasic:
Simon & Garfunkel El Condor Pasa:
===
viva la revolucion! no pasaran! 🙂
nov. 04, 2010 @ 14:21:52
Place la mine Simon şi Garfunkel!
Ce văd la televizor, nu place deloc! Boala cuiva, (bătălia cu moartea), oricine ar fi, nu-i subiect de televiziune! LIVE!
nov. 04, 2010 @ 14:55:33
Total de-acord… cred ca-i vorba de-o fascinatie morbida si-apoi daca publicul e „demandeur”, apare cercul vicios(si viciat!), hélas!!! 😦
===
From my Romanian inbox:
O băbuţă se ruga în biserică, în genunchi, în faţa crucii pe care era răstignit Iisus. Traian Băsescu era pe-acolo, se apropie de ea şi-i şopteşte:
– De ce nu te rogi, mamaie, şi la preşedintele ţării, că poate-ţi îndeplineşte ruga?…
– M-aş ruga, maică, m-aş ruga… Doar dacă l-aş vedea răstignit! 😀
nov. 04, 2010 @ 15:04:52
Io zic s-o ajutăm pe săraca băbuţă! 🙂
nov. 05, 2010 @ 12:43:29
RTV: Paunescu – „Mortul invingator”
Ce vrei mai mult decit atit? Retardul mental pe noi culmi de progres, ca de civilizatie nici vorba.
„‘T-ai dracu cu melcii vostri!”
nov. 05, 2010 @ 14:06:56
Cretini…
N-am putut urmări emisiunile „televiziunilor de ştiri”…Telefoane în direct, tocşoaie…
Te ia cu lehamite.
nov. 05, 2010 @ 14:47:37
Sintem mai saraci! Dumnezeu sa-l odihneasca !
nov. 05, 2010 @ 17:47:30
Hola que tal, Senor Shogun!
Domnu’ Inginer, va citez:
@”Cretini…” si imbecili din mass-media, uniti-va!!!
Sunt atât de frustrata si de mâniata, voilà de vezi, sigur vei întelege:
http://www.francesoir.fr/europe-insolites/une-fillette-accouche-d-un-enfant-dix-ans.48205
O „mamica” românca(tigancusa?!) de 10 ani în Spania, care a declarat:”c’est habituel dans mon pays!!!” Cum adica e normal, banal, obisnuit ca fetitele românce de 10 ani sa devina mame?!… În comentariu se zice:”Il est vrai qu’a ce rythme la Roumanie deviendra bientôt la Tziganie.”
M-am saturat, pâna când???… 😦
nov. 05, 2010 @ 17:56:29
Pînă cînd diplomaţia românească va lua o poziţie fermă! Din păcate, cu actualul preşedinte şi cu actualul ministru de externe (fostul ambasador de la Paris, unde un român „vota” la fiecare 10 secunde pentru a-l realege pe marinar) diplomaţia română NU EXISTĂ! Să-l auzi pe preziel ce debitează despre ţigani, cînd merge prin străinătăţuri! Dar despre asta,mîine.
Adio… « Arsulici
nov. 06, 2010 @ 01:13:27
nov. 06, 2010 @ 03:19:43
Eu le-as zice hiene, ca acelea imi sunt mult mai urate!
Vulturii, desi mancatori de lesuri, traiesc pe inaltimi, plutesc intre pamant si cer, pe cand hienele, urate, scarboase, se ascund printe tufisuri sa ajunga la cadavre.
Personal, nu-l inteleg pe Mogul!
Cum de-i lasa???
nov. 06, 2010 @ 18:33:15
Shogune
tu vezi ce vad si io pe Antena 3? Tu vezi penibilul dus la extrem?
Sa-ti spun cum vad io problema:
1 Nu am treaba cu poezia; nu pot nici sa critic nici sa laud, deoarece nu sunt critic literar.
2 Nu sunt nationalist; pe vremea Cenaclului eram trecut de varsta delirului; nu regret timpurile comuniste de loc.
a. Ce nationalism vrei cand la Ultimatumul sovietic, am cedat teritorii fara a trage un foc de arma; fa o comparatie cu Finlanda (daca poti)
b. Care din tarile participante la al Doilea Razboi Mondial au mai avut un 23 August?
Si cum se cheama fapta facuta de romani? Consecinte?
3 Faptul ca a murit un om si tam- tam-ul facut de hiene ma umple de dezgust. Toti vom muri; mai devreme sau mai tarziu. Dar demnitatea umana ar cere sa luam distanta de ceea ce se intampla acum in Bucuresti.
4 Un fapt foarte interesant (la romani): Cat timp a trait l-au facut cum la venea la gura. (Adu-ti aminte de Coposu). Dupa deces isi da fiecare cu presupusul taman invers. Am vazut niste persoane -total straine de familia Paunescu- plangand de durere ca a murit acest om. Durerea, cum am aratat mai sus, daca o ai, o pastrezi demn, in suflet, si nu faci parada de ea.
5 Ce vor vrea televiziunile cu necrologul asta interminabil nu inteleg. Sau ii vazut ca un eveniment monden, sau ii dat ca umplutura neavand alte stiri ori vor sa te aduca la nebunie colectiva; habar n-am.
6 Culmea penibilului a fost aseara, cand a venit si marlanu. In pulovar.Albastru…
Si tu mai ai sperante ca se va schimba ceva. Naivule…
nov. 06, 2010 @ 21:22:40
Nene Iordăchele, o să răspund „pe invers”.
Dacă speranţa înseamnă naivitate… Da! Sînt naiv! Să-mi pun ţeava la tîmplă şi să apăs pe trăgaci?
6.Nu penibil. JIGNITOR
5 Io i-am făcut vulturi. ErRon m-a corectat si i-a făcut hiene. Mai corect e ce-a zis Er Ron!
4. Cu seniorul Coposu, care era însoţit de fostul candidat la pesedenţia ţării, domnul Manolescu, am venit spre ţară, în acelaşi avion, de la Frankfurt, după operaţia mea din ’94. În 1991 (cu 3 ani înainte) am avut onoarea să-i mîna lui Ion Raţiu, la sediul TUNŢ (Tineretul Universitar Naţional Ţărănist) din Cluj… Am rămas liberal! Cu Păunescu am „adolescentit”, cum am mai zis…
3. Nu dezgust… Revoltă!
2…. a) Nu ştiu ce-a fost în Finlanda …b) La consecinţe e că ne-am numit RPR-RSR
1. Am mai zis … SF, Rock….
Banzai!
PS. N-am mai putut să mai uit la „televiziunile de ştiri”. Moartea unui om a devenit o „ştire”, ori io nu pot fi de acord cu asta! Şi pe mine mă doare sufletul, da’ ţin asta pentru mine!
nov. 06, 2010 @ 23:11:55
Inca ceva. Astazi, de vreo ora, dupa vreo 7 luni, am trecut pe TV german; nu am mai rezistat la romani…
PS
Nu fra, nu sa-ti pui teava la tampla; dar este ceva de nedescris; lehamitea, ura, sila, lipsa de speranta, caderea psihica, dezolarea, disperarea, griul si negrul, dezastul moral pe de o parte; pe de alta parte nesimtirea, aroganta, tupeul, minciuna, mistoul,
bataia de joc, manelaria, cocalarismul, jignirea tuturor, nestiinta, incapabilitatea, jegosenia, spurcaciunea, dubla masura, ilegalitatea, imoralitatea, fraierirea, hotia; toate ridicate la nivelul de stat cam unde duc?
Cine si cum mai poate salva ceva? Cand? Inversarea valorilor s-a produs si cand praful si pulberea s-a ales de tot, ce ar mai fi de facut? Dar de comentat?
PPS
Uniunea Sovietica le-a dat un ultimatum finlandezilor prin care le cerea Karelia.
Raspunsul finlandez a fost : Niet! Si atunci sovieticii au declarat razboi Finlandei,iar 30 Noiembrie 1939 mai multe armate au invadat Finlanda.Au rezistat mai mult timp pe linia Manerheim, provandu-le sovieticilor pierderi deosebite (zeci de mii de morti).
Finlandezii au pierdut intr-un final, dar au demonstrat ca o tara mica poate tine piept colosului de la rasarit. Noi,in Consiliul de Coroana, am hotarat sa nu nu facem nimic- adica sa ne retragem.
Ar fi atat de multe de spus/scris, dar ma opresc- momentan aici…
nov. 07, 2010 @ 09:36:04
@Shogun-san, Guten Morgen aus Tulus! 🙂
à propos de diplomatia româna, ai perfecta dreptate: lipseste cu desavârsire de multi ani, iar consecintzele dezastruoase se „vad” si din avion(A-380, LOL trist!!!)… Cât despre alegerile prezidentiale, sunt cetateana franceza de MULTI ani, profund românca-n suflet si NU am votat niciodata pentru alegerile din tara-mi natala. Frankly speaking, mi se pare total pe dos si aiurea, deplasat si aberant, ca românii care-s în afar’ de peste un an, rupti si deconectatzi de realitatea reala(sic!) sa voteze!!! Parerea mea si nu numa’…
===
@Domnu’ Gudurau,
v-am recitit si trebe sa va zic:”respect si jos palaria!” pentru ultimele dvs postari si reamintirea lectiei de istorie…
NU am canale-ro, dar titlurile de pe primele pagini ale JN-ului si EvZ-ului mi-au fost suficiente. Ce frenezie, ce circoteca, ce kitch morbid, o lipsa de demnitate ce provoaca indignare, sila, revolta.
RIP si „de morti, numai de bine…”, dar câta ipocrizie, demagogie, fariseism si limba de lemn de-a ascunde, nega sau oculta ADEVARUL!!! Daca unii pot disocia omul de „literar”, bravo lor, si-au gasit ochelari de cal cu „dioptrii” adecvate ca sa vada totul „roz”(la vie en rose)!!! Bardu’ lingau-lacheu odios, care i-a dedicat osanale cizmarului scornicit, nu i-a lipsit nimic în „iepoca de aur”, n-a suferit vreodata ca milioane de români, si-a neglijat total rolul de tata pentru cei 2 copii, Ioana si Andrei, ca sa nu mai pomenesc de Constantza Buzea(si alte femei…), prima sotie pe care a „demolat-o”, fizic, psihic si moral… iata ce-afirma despre copiii lui, marcati pe viata de el, cu o neta preferintza pentru ultima sa fiica, cu o detasare si-o cruzime inadmisibile pentru un parinte si bunic:
http://www.jurnalul.ro/stire-special/va-fi-interesanta-postumitatea-mea-559131.html
nov. 07, 2010 @ 13:24:30
@Melanie
Stimata doamna
Va multumesc pentru aprecierile dumneavoastra.
E adevarat ce scrieti cu privere la poetul Paunescu. Dar… Nu ma intereseaza viata lui
privata (ar fi pentru cititorii de Can-Can). Eu stiu doar -din auzite- despre indoctrinarea maselor de tineri la spectatcolele Cenaclului. Ca s-a creat atunci si o moda folk (care de fapt exista si pe alte meridiane) este iarasi adevarat. Ca faptul ca a deranjat Puterea acelor timpuri este iarasi adevarat. Ca, probabil, tinerii se simteau mai liberi la acele spectacole, iarasi nu am cum sa evaluez. Ceea ca as admira eu la el ar fi ca a ramas fidel ideilor sale si nu a cazut in demogogia actualilor „democrati”.Care peste noapte, din cadre de nadejde ale PCR, din randurile doi si trei, au ajuns social-democrati, democrati-liberali, liberali, conservatori si alte repezentari/nuante politice.
Si ce ma mai deranjeaza este nebunia colectiva care cuprinde aceasta tara in anumite momente. De 72 de ore , Antena3 de exemplu, pe tonuri stridente, tipatoare, face un elogiu nerusinat, acestui om.
Ar fi fost mult mai elegant sa se faca o emisiune de doua ore, sa se evoce personalitatea lui, cu bune si rele si punct.
Dar asa e datul nostru; suntem la portile orientului si ne aratam in tota splendoarea/hadosenia noastra. De fapt, nu putem fi altfel de cum suntem.
Ma opresc; as mai avea multe de spus/scris, dar …
PS
Melanie, daca vreti totusi sa vedeti penibilul (eu nu va recomand) puteti accesa pe Internet Antena3. ro si puteti urmari emisiuni ale postului. Acelasi lucru si cu Realitatea.
nov. 07, 2010 @ 13:46:53
„Ar fi fost mult mai elegant sa se faca o emisiune de doua ore, sa se evoce personalitatea lui, cu bune si rele si punct.”
Corect nene Iordăchele! La aşa ceva m-aş fi aşteptat şi io. Da’ goana după rating şi, de aici, bani mai mulţi pentru publicitate…Dă-i românului ce consumă. Circ ietin. Papa mai puţin, că uită că-i trebe!
Io-s din generaţia în blugi…
Decenţa a devenit „marfă rară” în România…Mă doare sufletul!
nov. 07, 2010 @ 13:58:42
Fra
ce rating au aia acum? Cati casca gura la ineptiile debitate si tipate pe program?
Si inca ceva; Ne mai miram de ce a fost ales marlanu´?
Uita-te la sobor, uita-te ce-i afara, uitat-te ce-i la cimitir; ai vazut ce a a fost Ateneu.
Si? Sa zicem – a aparut si Andronescu- ca aia au fost colegi de partid. Si -maram ii doare -in spitz- de …”marea pierdere suferita…”
Da´ di ce onoruri militare? Da´ di ce garda de onoare? Da´ di ce pe generalul degradat
Chitac fara onoruri, ca si ala o fost cadru de nadejde si la unii -PCR- si la altii -FSN ?
Dubla masura…
nov. 07, 2010 @ 15:30:05
Pe mine, tura asta, n-or contat, ca rating. Nu m-am uitat pe televiziunile de ştiri deloc. Pe Ciutacu o să-l văd (înregistrat) mîine. Profesorul Marga e o persoană care trebuie urmărită. Azi am preferat să văd zebrele din gădină, să profit de vremea bună…Cînd se vor calma apele o să apăs iar pe bumbii de la telecomandă.
Pîna atunci am altceva ce-mi fute liniştea. „Unguroaicele e la udemereu”!
Nu ştiu dacă azi, da’ mîne sigur! Şi cu sugacii de pulă, care promit marea cu sarea, numa’ să mai poată fura şi iarna asta şi să nu mai avem parte de încă o înmormîntare, cu „ororuri” militare înainte de Crăciun.
Se apropie vremea cînd iar vom auzi refrenul „Chanson d’amour, rrra ta-ta ta-ta”, interpretat în stilul lui „Hans de la Torgau”, în acompaniament de mitralieră!
Banzai!
nov. 07, 2010 @ 15:20:38
Stimate Domn Iordachel,
la rândul meu, va multumesc pentu replica dvs rapida si explicatiile de rigoare.
Stiu ca ridicolul, penibilul si batutu’ apei în piua, nu ucid pe nici-un meridian, mai ales c-am fost luna-trecuta în tara 6 zile si-am constatat la fatza locului, subiectul ce se repeta de dimineatza pâna seara era dincolo de lamentabil, patetic:
Iurie Darie-octogenaru’&soatza lui(SEX-agenara!)…
Stiu c-as putea accesa pe net posturile mentionate de dvs, dar nu o voi face, din lipsa de timp si de „chemare”(sic!)… circoteca de pe posturile citate va fi devenit un soi de manipulare, cu scopul de-a deturna atentia românilor de la adevaratele, gravele probleme actuale, ceva banal(sic!), ca si la noi asta-vara cu expulzarea tiganilor români, desi Franta nu era singura tara, caci Italia, Germania, Elvetia, Suedia si Luxemburg pusesera-n practica aceleasi masuri.
De-acord despre viata personala, intima a celebritatilor si somitatzilor(!), mai ales atunci când devine subiect de tabloid de doua centime de euro. Dupa ce-am citit si pretul sicriului, am ramas „bouche-bée”!!! Un prieten vechi de-al Constatzei Buzea mi-a povestit acum 2-3 ani (despre) calvarul acestei femei, nimic inventat sau exagerat… Daca AP si-ar fi facut o „mea culpa” despre comunism si „pactul cu divolul” comunisto-securist, daca si-ar fi recunoscut niste erori regretabile, asa cum au procedat atâtia scriitori si autori celebri, ca Jean-Paul Sartre, Simone de Beauvoir, Yves Montand & Simone Signoret, Pablo Neruda, etc, i s-ar fi acordat circumstatze, dar din orgoliu si megalomanie nemasurate, n-a renegat nimic.
Nu-i contest talentul literar, evident, dar a-l plasa alaturi de Eminescu, Goga, Blaga, Bacovia, Minulescu, Stanescu, Sorescu si alti mari poeti români, mi se pare exagerat de blasfematoriu…
Si fiindca am pomenit-o pe Doamna Buzea, un poem ce spune multe(nu marunte, ci grave…) din titlu:
Judele de lut
Adevăratul suflet tu vrei să mi-l omori
Când viaţa mi-este plină de mori, de flori, de nori.
Nu ţi se face milă ca un păstor de-un deal?
Dacă-l găseşti, al tău e, răneşte-mi-l şi ia-l.
Dar preţul lipsei sale de pe pământ, îţi spun,
Va fi să fii departe de numele tău bun,
Vor sta-n răscruci cântarul şi judele de lut,
Vei fi întors în vremea când nu erai născut,
Vei vrea să şezi în visul înmiresmat al mumii,
Şi-ţi va duhni pământul de murdăria lumii.
===
@Shogunescule, te citez:
„Decenţa a devenit “marfă rară” în România…Mă doare sufletul!”
da… si pe mine!!! 😦
nov. 07, 2010 @ 19:52:21
Era să fie linşat tocmai prentru „si-ar fi facut o “mea culpa” despre comunism si “pactul cu divolul” comunisto-securist”. Imediat după „revoluţie”. Unii au uitat! Io nu…Şi n-am să uit!
Mie unuia, mi-a marcat adolescenţa!
Mai multe nu mai zic. Un om „normal” nu ar fi stîrnit controverse…
nov. 07, 2010 @ 20:32:31
@Melanie
Sper ca ma veti intelege corect in ceea ce voi scrie in continuare.
Sunt casatorit cu sotia mea de 34 de ani. Acesti ani au trecut si cu bune si cu rele.
Nu am auzit-o niciodata sa se planga vreodata -despre mine- cuiva. Nici eu -cu toate
ca am o gura sparta. De fapt nici nu mi-as putea inchipui viata altfel, adica fara ea…
Despre AP, daca este asa cum spuneti dvs, as putea doar sa cred ca un „maestru”
se crede neinteles(?), deasupra lucrurilor omenesti (Luceafarul!?) sau pur si simplu nu s-au inteles. Daca doamna Buzea s-a complacut in situatia creata si a ramas cu el pana cand nu a mai rezistat este o situatie pe care nimeni nu are a o judeca. Eu, daca nu mai functiona relatia, as fi rupt-o sofort.
Apropo de Iurie Darie. Mie imi pare rau ca s-a „dilit” la batranete, dar si asta este treaba lui. (Probabil ca vazand tineretea din jurul sau si fiind gelos pe tineri si-a pus in gand sa mai fie o data pe prima pagina; chiar daca la „Nu urmati exemplul lor!”).
Din punct de vedera politic eu ma aflu undeva intre dreapta si extrema ei; de aceea eu am o alta pozitie in legatura cu tiganii si mai bine nu o expun.
Fiind plecat din Romania de 21 de ani, am fost rupt de realitatile de acolo pana prin 2005. Si de atunci a inceput „calvarul” meu. Ii explicam si Shogunului ca nefiind afectat decat moral de situatia din Romania ma zdrobesc de mama focului de faptul ca -cred eu- directia este gresita si ca nu-mi place de loc de ceea ce se intampla acolo. De fapt este doar o pierdere de timp, deoarece marea majoritate a romanilor si-au dorit-o si cu exceptia unor „naivi” si „visatori” plini de sperante situatia este fara iesire. Asa o vad eu -cel putin acum.
Si revenind inca o data la AP, faptul ca a fost inmormantat pe Aleea Scriitorilor, alaturi de alti scriitori ai tarii, eu nu o vad ca ceva grav.
Faptul ca nu si-a renegat trecutul national-comunist denota ori ca a crezut cu convingere ( a candidat ca senator pe lista Partidului Socialist al Muncii), ori ca a regretat avantajele avute in acel timp, sau amandoua.( Cineva spunea ca un intelectual este la tinerete de stanga ,ajungand, candva dupa ani, de dreapta; eu nu cred ca este musai, dar cine stie?).
A, si inca ceva. Citeam pe niste situ-ri faptul ca actuala sotie, a avut un accident in care au murit trei persoane si ca datorita functiei(? )lui nu i s-a intamplat nimic.
Asta din nou este rusinos si ilegal…
Asa cred eu si nu trebuie sa am in toate dreptate…
PS
Va doresc o seara buna!
nov. 08, 2010 @ 16:15:06
@Mr Gudurau,
va multumesc pentru postare, precizari si explicatii, v-asigur ca v-am înteles si suntem pe-aceeasi lungime de unde, cam 95%… as fi dorit sa va contrazic aici:
„situatia este fara iesire.”, cu argumente solide, dar ati relatat totul perfect. Politic, ma situez cam pe la centru-dreapta, fara sa fiu membra a vreunui partid, n-am fost NICIODATA, nicaieri, ca si raposata mea mama!!!
Sunt sigura ca veti fi întâlnit sau cunoscut cupluri care ramân împreuna (zeci de) ani din diverse motive si pretexte, plus ca barbatii si femeile reactioneaza total diferit în aceleasi situatii, cazuri, circumstatze, deci daca nu vom fi trecut printr-o situatie identica, NU putem sti ce-am face, ce-am fi facut, frazele la conditional-prezent(sau trecut) nu înseamna mare-lucru daca suntem doar tangenti, neutri…
Stiam despre acel teribil accident si va dau din nou dreptate…
În rest, gândesc exact ca dvs. Nu-mi permit sa va întreb unde traiti de 21 ani, dar va doresc multi, multi ani pe-acele meleaguri, alaturi de cei dragi…
Amitiés sincères.
nov. 07, 2010 @ 16:12:14
Scuze Shogune!
Am uitat!
Astazi ii 7 Noiembrie cand o avut loc Marea Revolutie din Octombrie…
PS
Vrei amanunte?
nov. 07, 2010 @ 20:48:51
Am mai zis nene Iordăchele! Mie nu mi-e ruşine să zic „nu ştiu” şi cînd nu ştiu ceva, întreb.
„Amănunte” de astea e bine să le „povesteşti” !
Mă bucur întotdeauna să găsesc pe cineva care să mă înveţe ceva ce io nu ştiu!
Oi fi io altfel?
„Astazi ii 7 Noiembrie cand o avut loc Marea Revolutie din Octombrie…” Profesoara mea de istorie din şcoala generală (am avut-o şi în liceu un trimestru), doamna Rotche Ana, mi-a dat un 5 la teză, pe motiv de „apă de ploaie”.
Ce să mai zic…
nov. 07, 2010 @ 20:57:16
§”(9$@&&&$€%&/=$$3%(°^^^^$62&6))/&!
nov. 07, 2010 @ 20:27:37
@Shogun-san, with due respect, îti respect opinia, chiar daca nu-s de-acord…
incredibil totusi ce se va fi „fabricat” cu decesul lu’ AP: exagerari, lamentari ieftine si lacrimogene, fetze plânse, îndurerate ca le-a murit ‘busola”!!! Doamne-feri, zici ca-i în Coreea de nord sau în Cuba… Bine ca nu l-au comparat si cu Eugen Ionescu sau alte valori universal recunoscute care au murit în exil sau chiar în tara, ‘nainte de ’89, ca marele Enescu sau Brâncusi, câti români i-au jelit, câti îi apreciaza cu adevarat azi?!…
Nici unul nu a fost pus în valoare asa cum ar fi meritat dupa ’90!!! AP a stiut sa-si ridice statuie si sa-si acorde medalii în viata, cu ajutorul lu’ „geniului carpatin” analfabet&co, folosindu-se de presa fara rusine, fara scrupule, fara remuscari, asa cum s-a folosit si de tinerii de la cenaclu…
Dezastrul actual din România e tot la nivel de mentalitati si de conceptzii, nu a aparut din pamânt, din iarba verde, comunismul cu tot ce-a însemnat va fi fost posibil zeci de ani pentru ca au existat câtiva AP… 😦
Doar timpul va „dovedi” valoarea lui ca poet, dar faptul ca a scris tone de versuri si ca avea talent literar, nu-l transforma automat în geniu. Anii urmatori vor confirma sau infirma cât de mare va fi fost, comparativ cu scriitorii autentici, nu cu cei „angajati”, ca el.
nov. 08, 2010 @ 08:19:25
@Shogunelule zici si te-aprob:
„nu mi-e ruşine să zic “nu ştiu” şi cînd nu ştiu ceva, întreb.”
– me, too, également… desi singura, unica (noastra) certitudine e neantul, daca si când nu-s sigura 100% despre ceva, afirm sau raspund:”nu stiu!”, ma informez, ma documentez, fara sa m-apuc sa tricotez sau sa brodez aiurea.
===
@Mr Iordachel, va citez(sic!):”§”(9$@&&&$€%&/=$$3%(°^^^^$62&6))/&!”, la care adaug: é, è, à, ç(clavier français „oglige”!), µ si mai ales „¤¤¤”… 🙂
nov. 08, 2010 @ 11:39:38
@Madame
C´est tres, tres bon! Merci beucoup et rien va plus!
nov. 08, 2010 @ 17:47:57
Shogune
De ce taci fra? Nu mai ai nimic de zis?
Sper ca nu te superi ca m-am folosit de blogul tau pentru o discutie deosebit de placuta cu Melanie.
Tot inainte!
nov. 08, 2010 @ 21:18:45
De ce să mă supăr, nene Iordăchele???
Am zis că nu-i ruşine să zici „NU ŞTIU”! Sînt chestii pe care nu le ştiu! Niciodată nu-i tîrziu să pui mîna pe cărţi, să-i întrebi pe alţii şi să te documentezi serios înainte să te „dai bulină”! De exemplu, nene Iordăchele, io n-am ştiut de războiul ruso-finlandez! L-am întrebat pe tata. „Tu pe ce pula mea de lume trăieşti???” Asta o fost reacţia lui. Normal că „m-am răscolit” (o să mă duc la Astra să caut cărţi, pentru că acasă n-am!). Despre bătăliile din Pacific, ştiu! Hyryu, Shoryu, Zukaku, Shokaku, Akagi şi Kaga sînt nişte nume despre care nu s-a prea vorbit. Sînt cele 6 portavioane cu care au intrat japonezii în ultimul război mondial. (nu ştiu dacă le-am scris corect). Io ştiu despre ele…
Io-s de părere că dacă nu ştii ceva, da’ vrei să afli, îi asculţi pe cei care ştiu, te documentezi, întrebi! Nu te bagi în vorbă ca să te dai important. De aia, acuma stau şi vă citesc. Cînd mi-oi putea exprima o părere, o s-o fac!
Am păţit, la un examen pe care ar fi trebuit să-l pic cu „brio”, să mă înveţe profesorul (Palaghiţă îl chema) ceva ce trebuia să ştiu. În loc să mă pice, mi-a dat 8, pentru că i-am prezentat celelalte două subiecte de pe bilet, cum el nu se aştepta. A văzut că-i învăţasem materia şi am mai şi recunoscut (în examen, de faţă cu colegii) că n-am auzit de IGBT. (tranzistorul bipolar cu grila izolată).
Am 42 de ani (şi un pic), am avut o vîrstă la revoluţie, care mi-ar da dreptul să zic „io ştiu!”.
Nu mă dau „miez din dodoaşcă”, cum fac alţii mai tineri ca mine.
Am un foarte mare respect pentru cei ce mă pot învăţa ceva ce io nu ştiu şi care nu mă refuză cînd îi întreb.
Aşa-s io!
Banzai!
nov. 09, 2010 @ 20:18:46
@Shogun-san,
îti înteleg dezamagirea, sila si dispretul pentru politicienii actuali… Îmi pot numai imagina greutatile si grijile ce va pândesc în prag de iarna, le stiu concret de la prietenii mei pitesteni, disperati ca milioane de români… 😦
N.B. daca dialogul dintre mine si Mr Iordachel te-a agasat, te rog sa-mi stergi postarile, I’m serious.
Gânduri amicale sincere, sanatate si curaj.
Mélanie B.
nov. 09, 2010 @ 20:56:05
Cum să mă supăr ?!?!?! Doamne iartă-mă!
Ba chiar am a vă mulţumi! Amîndurora!
Încă nu-mi zornăie tărîţele prin cap cînd iau curba… Cum dracu’ să mă supăr pe cineva care are o experienţă mai vastă decît a mea????
Mureşean mă cheamă! Nu băsescu! Ăla se consideră stăpînul adevărului absolut şi distruge (sau măcar încearcă) pe oricine care nu-i de părerea lui!
Io chiar mă bucur să aud alte păreri! Cînd îs stăpîn pe mine le combat şi-s foarte vehement cînd sînt sigur că am dreptate! Cînd nu-s, ascult, verific şi după aia casc gura! Şi niciodată nu mi-a fost ruşine să recunosc că nu ştiu ceva şi nici să zic mulţumesc cuiva, dacă am învăţat ceva nou.
Aşa consider io că trebuie!
Banzai!
nov. 08, 2010 @ 22:20:46
Shogune fra
pe lumea asta a noastra, nimeni, absolut nimeni, nu poate spune: „Evrika! Io stiu!”
Suntem intr-o goana nebuna; ce era ieri „ultimul racnet”, maine ii deja demodat.
Fiecare dintre noi are o slabiciune pentru ceva. Io n-am fost un fan al „tehnicii”, dar viata m-o impins sapre tehnica; ii adevarat ca in domeniul meu de activitate sunt anumite reguli, vechi de zeci de ani. Dar gratie birocratilor din UE si din RFG zilnic se schimba reguli, moduri, solutii, implementari,etc,etc.
Io am fost un impatimit al stiintelor social-politice, al istoriei si filosofiei. Darn-a fost sa fie.( O sa-ti explic la o bere de ce).
Dar, mi-am facut un hobby din asta; te rog (si poate vei avea ocazia sa ma vizitezi) pe temele acestea am mii de carti; citite si rascitite. (Aveam o discutie cu baietii mei si la intrebarea mea cate carti au citit pana acum, m-au privit ca picat din cer; adica nici una; o rusine, dar asta e).
Apropo de flota japoneza din Pacific; pe vremuri am citi o carte- se numea „Supravietuitorul din Pacific”- si era vorba de portavionul american Enterprise, care
a participat la toate marile batalii navale; a avut noroc la Pearl Harbour, nefiind in dana. Erau date numele tuturor navelor de toate partile, datele bataliilor si un rezumat al acestora.
Iarasi ma simt foarte atras de stiinta la frontiera cunoasterii. (Fiind ca si tine un iubitor de SF, cred ca si tu esti atras de asa ceva).
Un film cum a fost Matrix -toata seria- m-a fascinat si marcat; acum citesc o carte
( se cheama – Cum ia nastere realitatea- intr-o traducere apoximativa).
Sunt io ceva mai in varsta, dar la spirit ma tin inca bine. De multe ori m-am gandit sa-ti propun sa trecem de pe tema politica(!?) din tarisoara, pe teme mult mai interesante; dar vezi, este blogul tau si tu dai tonul la cantec.
Asa ca, nici io nu stiu in fond prea multe si io mai invat, ma mai documentez si mai
incerc sa port o discutie cu oamenii care imi plac si de la care si eu pot invata cate ceva…
nov. 08, 2010 @ 22:46:09
Va trebui să ma las de înjurat „politicienii”, că deja mă ia cu greaţă! Nu mai pot să-i văd, nu mai pot să-i aud! Mai ales pe portocalii! Din păcate, ţara asta nu-i nici pe departe una normală. Criză-i peste tot, dar nicăieri nu vezi ce vezi aici. Zi după zi, după zi, fără măcar să vezi că cineva şi-ar da interesul să facă ceva să schimbe lucrurile. „Putere”, „opoziţie”… toţi o apă şi-un pămînt! Gargară! Ceva concret…
Mi-ar place să pot a nu mă gîndi la ziua de mîine, să citesc, să mă duc la pescuit, să fluier, să ascult muzică… În loc de asta mă gîndesc că nu-mi pot găsi de lucru… că ce-oi face de mi se va strica o proteză, că bani de una nouă nu mai am, că vine iarna şi gazu-i scump, că trebe să „încălţăm” maşina cu gume de iarnă, că de nu în garaj rugineşte…
Cînd oi vedea că măcar ceva începe să mişte… Să mor io dacă n-oi vorbi numa’ despre… Asimov şi roboţii lui! Fundaţii… şi ce mai cere lumea.
Banzai!
nov. 09, 2010 @ 20:24:11
@Mr Gudurau,
aveti din nou dreptate: orice moda, se demodeaza…
SF e un hobby familial…
Am avut sansa de-a vizita Pearl Harbor acum câtiva ani, very impressive, indeed.
Cât despre Hawaii, autohtonii au o zicala verificata la fatza locului:”când D-zeu a vrut sa creeze raiul pe pamânt, a ales Hawaii…” Confirm. 🙂
nov. 09, 2010 @ 22:07:56
Bon soir Melanie!
Stii (spre ca imi permiti totusi sa vorbesc la persoana intai, singular; daca nu pot trece de urgenta la a doua plural), pe vremuri, visam doar sa ma pot plimba prin lume.
Atunci… nu se putea. Acum, pot sa o fac, dar… imi place mai mult acasa.
Citeam „Robinson Crusoe” si visam. Ma vedeam descoperind pamanturi neumblate, sa fiu eu primul; insule, mari, munti… Eram tanar…
Dar vorba cantecului (Phönix): „… toate au trecut in zbor, iar lumea (EU) le-a(m) uitat…”
Am umblat mult, atat prin tara cat si prin Europa. Am vaut multe, am vizitat muzee, am vizionat spectacole (balet, opera, operete, fanfare); iubesc muzica clasica.
Cu toate ca pe vremuri am iubit Beatels-ii, Bee Gees, Credence C W R, Rolling Stones,Uriah Heep, Led Zeppelin, Jimmmi Hendrix, Areta Franklin, Frank Zappa si multi, multi altii mi-a placut si muzica noastra populara din zona Sibiului; cam normal fiind sibian…
Apropo, locuiesc in Germania, la 40 de km est de Frankfurt pe Main.
Si ultima; am umblat si prin Franta; am fost invitat la o familie in nord, aproape de Belgia. M-am simtit foarte bine; era prin 96-97 si ei erau foarte bulversati cum de pot vorbi asa franceza. Am studiat-o 9 ani. Ah, si cand am inceput sa le explic din istoria Frantei, cu regi, cu revolutii,cu Rezistenta i-am dat gata (m-am simtit foarte
mandru si gadilit la amorul propriu; na, am si eu micile mele placeri)…
Inchei acum cher Madame
A la votre
nov. 08, 2010 @ 22:53:39
Da! Legile lui Asimov! Daca nu s-or respectat, s-o ajuns la Terminator…