Update: Locul buldogului a fost luat un căţeluş. Trăienel Igaş, şeful senatorilor pedelei. Acuma are băselul la interne (în sfîrşit) pe cineva care nu mîrîie. Miercuri e convocat CSAT-ul. Rabbi Mordechai zice ceva de nu’ş ce gardă. Oricum ceva tot pute în afacerea asta. Zice-se că marşul şi frăsuiala de la „casa cucuvelei” a fost spontan şi aprobat telefonic de doctorul Oprescu. Deci nepremeditat. Buuun! Atunci de ce caschetele aruncate peste gard, dimpreună cu stema din frunte, erau de modelul celor retrase din „circulaţie” în ’96 (oricum…de cîţiva ani buni)?

Tocmai la fix a venit mitingul de vineri al poliţiştilor. La fix, ca să mai uite lumea de hoţia ordinară executată de pedelepre, sub aripa protectoare a miss-robertei, în camera derutaţilor,cu legea pensiilor! Legea aia afectează (acuma!) milioane de români şi va afecta, pe viitor, alte milioane, de va fi promulgată în forma asta.

Tăierile din venitul bugetarilor afectează alte multe milioane. Toţi românii sînt afectaţi de administraţia portocalie (cu excepţia unei găşti de „portocalii de elită”). 

Fiecare categorie a protestat cum s-a priceput. Sau cum s-au priceput liderii lor sindicali. Vineri a fost rîndul poliţiştilor. A fost destul ca 6000 de purtători de uniformă de poliţist să tropăie prin capitală, ca să se ridice praful şi să se producă bai mare. S-or dus pîn’ la „casa cucuvelei”, unde l-or strigat pe nume pe chiriaş, ca să vie afară şi să stea la o şuetă, ştiind că anu’ trecut asta n-o fost un bai. Numa’ că, de asta, chiriaşul le-a dat cu flit. Vardiştii s-or şucărit şi s-or apucat să strige măscări la adresa hoţului, lucru nu prea de lăudat atîta timp cît purtau uniformele. Ba au mai aruncat şi cu şepcile peste gard (măcar de le umpleau înainte cu ceva materie cenuşie, cu iz de budă). Asta sub privirile îngăduitoare a colegilor jendari.

D-aci, bai mare! „Jucătorul” s-o ofticat! A renunţat la serviciile lor, de parcă şi vardiştii şi jendarii, ar fi fost slugile lui personale.

Acuma, la ministeriu, altă frăsuială. Se aşteaptă 3 demisii. De parcă asta ar rezolva problemele.

Praful e ridicat, presa are furaje de rumegat cîteva zile, furăciunile rămîn nesancţionate… Mişto!

De aia, pînă se aşează praful, revin şi io cu o întrebare. Asta!

Banzai!