Se pare că astea-s caracteristicile „măreţului” (aşa ne învaţau la istorie pe vremea cînd se mai făcea şcoală, nu?) popor român. Asta-ţi sare-n ochi cînd te uiţi in jur. Ultimul exemplu a fost tragedia de la maternitatea-crematoriu Giuleşti. La ce altceva te poţi gîndi cînd vezi imaginile dinaintea sosirii pompierilor, cînd auzi primele rapoarte oficiale ale anchetei? Cînd îi vezi pe toţi politrucii comentînd şi aruncînd mîţa moartă dintr-o grădină în alta. Toţi lătrăii propun soluţii de urgenţă, cer capete… .Băăă nu de ieri a apărut problema! De 20 de ani merem din furăciune în furaciune şi din rău în mai rău! În loc să mergem să ne alegem viitorul, stăm acasă la căldurică, sau la grătare şi beri, în funcţie de anotimp şi după aia dăm din clanţă şi arătăm cu deştiu că „ui bă hoţii şi tîlharii”. „Las’ că-i bine ş-aşa rău…”, „mi se rupe” şi „ba p-a mă-tii”. Astea-s principiile neaoşe românesti! Da’ ne supărăm şi ne dăm cocoşi, dacă ne-o spune cineva. Merităm să fim bătaia de joc a Europei, atîta vreme cît noi ne batem joc de noi!
Sau cum ar zice un clasic: „aşa ne trebe futu-ne dumnezău’ nost!”
Atîta timp cît principiile din titlu nu se schimbă, ţara asta nu are nici un viitor!
Banzai!
aug. 20, 2010 @ 11:54:28
Shogune, suntem cocoşi numai aici, acasă, în ochii electoratului născut ieri cu ştampila-n mână. Afară… Ai văzut cum reprezentantu’ nostru s-a aplecat graţios spre acadeaua prezidentului franţuz şi a luat-o la limbăreală mai ceva ca Pora sau „zurnalistul cu geacă de piele” la băsul băsescului?
Indolenţa nu ne caracterizează. Nu pe toţi, doar pe majoritate. Am încercat azi un apel către acei „supăraţi pe mizeria din România”, cum îşi zic ei, indolenţi, cum le zicem noi. Ăia care de deştepţi ce sunt ei s-au hotărât să nu mai voteze.. Cu alte cuvinte, vor atât de tare schimbarea ţărişoarei în bine că îi lasă pe alţii să decidă în locul lor. Şi aşa s-a întâmplat. A decis tagma ălora care scriau pe blog la Sictireli „Mie îmi place de domnu Diaconescu. E cu poporul. Să vină la putere.”
aug. 20, 2010 @ 12:25:18
Cind am scris la plural la majoritatea aia de-o aminteşti şi tu mă refeream.
La mine în vechiul buletin nu mai era loc pentru ştampile cu „votat”. CI-ul îi plin cu klebere cu aceeaşi inscripţie. Da-i „democratie” şi trebe respectată majoritatea. Aia de-o votat cum o votat şi aia de-o zis „pas”. Tot la ăia le-am dedicat si suduiala de la final!
Poate cască ochii şi data aviatoare ies din amorţeală.
„Nicio nădejde” cum ar zice sasul. Că el gindea „nicio grijă”, îi partea a doua.
Banzai!
aug. 21, 2010 @ 17:25:42
O fi ea democratia democratie, dar eu m-am saturat ca majoritatea (citeste gloata) sa dicteze pentru o minoritate care stie si respecta regulile adevaratei democratii.
Mi s-a uscat si mie gura tot indemnand oamenii sa vina la vot si sa o faca in cunostinta de cauza. Cu cat indemnam mai mult, cu atat procentul era mai mic. Ma intalneam dupa vot cu unul si cu altul (chiar si din neam), de la care ma asteptam sa mearga la vot, spunandu-mi ca nu a mers si invoca tot soiul de scuze schioape. O scarba teribila ma apuca, pentru ca stiam ca nenorocirea o voi suparta eu, nu el.
aug. 21, 2010 @ 18:11:23
” o voi suparta eu, nu el.” O vei suporta ŞI matale, ŞI el! ŞI noi toţi!
Şi eu am avut de dus muncă de lămurire. Cu ai mei, cu prieteni, cu apropiaţi. Unii or ascultat şi şi-or mişcat cururile pînă la secţie (nu mă intereseaza pe cine au ştampulat), alţii nu. Treaba lor! Da’ nici unu’ n-are indrăzneala să scîrţîie. Cum cască gura, cum le zic: arată-mi „votat”-ul de pe buletin! N-ai… MUCLES! Stai acasă şi tura viitoare!
Banzai!
aug. 21, 2010 @ 21:10:06
Shogune
Hai c-am vint si aici.
1. Pe marlan maram l-au ales paduchiosii in numar mai mare.
a. Nu s-a mai cercetat manarelile facute. De ce?
b. Asazisa Opozitie a mancat si ea din placinta „taci si inghite”.
c. Pe jegosii aia vechi de la lepre nu-i poate atinge marlanu´ , pen´ ca aia l-or „ales”.
2. Minoritatea se supune -in democratie- majoritatii, dar daca majoritatea o ia razna,
minoritatea trebuie sa-i arate limitele, pentru a evita raul cel mai mare.
3. Cu sistemul de vot universal io nu sunt de acord. Cenzitar frate. Daca:
a. Tot analfabetul are dreptul sa voteze, tot alcoolistul, tot boschetarul (iar categoriile astea sunt bine reprezentate) si astia anuleaza voturile date de cetateni responsabili.
b. N-ai o anumita stare sociala si economica nu votezi. De aia s-a ajuns sa se vanda voturi pe geci, faina, zahar, ulei, cizme, sepcute, rachiu si de ce nu pe 10-50
de lei.
c. Cetateni neinformati pun botu´ la orice, deoarece nu sunt informati. Dupa gunoiul marlanului cu asazisul referendum, am vazut pe Realitatea un reportaj facut la tara si ii intreba pe batranii tarani daca au bifat la referendum si aia erau un extaz;
da! am zis ca da, sa se micsoreze numarul de parlamentari si sa dispara Senatul.
Cand i-o intrebat care este diferenta intre sistemul mono si bicameral, avantaje sau dezavantaje, normal ca aia or ramas fara grai.
c. Sistemul Referendumului – in Germania interzis prin Verfassung (Constitutie) la nivel national.Permis la nivel local. Nebunia cu aprobarea Constitutiei Romaniei prin Referendum; pai cati specialisti in drept constitutional avem? Daca toti is ca zdreanta umana boc ii grav. Si cetatenii aproba ce? Ce stiu ei, ce inteleg, la ce mai exista Curtea Constitutionala? Iar taratura din plescoi, si ea cu Dreptul (???!!!) terminat, a aparut la televizie si declara : „… o lege nu-i legala…”. Tu citesti si intelegi ce scriu eu aici?
3 Si ultima ( ca ma enervez)
Jegosu´ de iliescu cand o infiintat CSAT-ul o facut-o caiesisem din comunism si aveam nevoie de institutii sovietice. Nici o tara democratica nu are asa ceva. Io il
bag si pe ala in ma-sa casi ala o facut destul rau. Iar marlanu´chior o gasit toate institutiile de care are nevoie unu ca el
Io ii bag in pizda mamii lor de gunoie . Pe toti!!!
PS
Ai rezolvat-o cu terma?
aug. 21, 2010 @ 23:00:09
1. a) De cercetat… s-au cercetat! Degeaba!
b) Care opoziţie? Aia care a inventat plăcinta? Acuma nu le mai place gustul!
c) Io am impresia ca de frica ălora tremură mîrlanu’! Ei l-au ajutat să se aleagă (şi să se realeagă) ştiind cine-i… Acuma chiar au de ales! Ori mîrlanu’, ori ei. Compromis nu mai poate fi.
2. Cum? Fără bătaie în stradă ?
3. a), b), c) De acord! Cu menţiunea că criteriul de selecţie ar trebui să fie IQ-ul (nu situaţia materială). Am avut ocazia să cunosc oameni care nu se puteau căca de foame, dar cărora le mergea mintea de-mi era mie ruşine! Oameni simpli şi fără pretenţii, dar cu un bun simţ şi o logică de te făceu să roşeşti!
3. bis. Am văst că te-ai ‘nervat. „Bunicuţa”-i bătrînă… Io nu-l mai înjur. Destul l-am înjurat, student fiind, la început….Problema-i că el i-a şcolit pe mulţi care-şi dau azi cu pieptu’ de pămînt şi care cred că au coaiele mai mari decît o lebeniţă….
La faza cu „pizda mamii” lor nu pot decît să fiu de acord!
Am rezolvat problema cu centrala. Furnizoru’ o-ncercat să-mi bage pe gît „comanda”. L-am lăsat în pace ( am mai zis că-i clasic de simplă…). Cu aia nouă Viessmannu’ meu făcea fix la fel. Pînă la urmă s-a dovedit a fi senzorul de temperatură. În loc de 300 de euro a costat 35. Cu manoperă şi ciubuc 50. Toată lumea fericită.
aug. 22, 2010 @ 15:04:06
Toate alea 4 insusiri din titlu incep cu „I” ca pe vremea impuscatului cu cei 3 R.
Ma alatur vorebelor de duh alora pe care le-ai spus alora de au votat pe portocalii.Tare as vrea sa vad unu care mai spune ceva de bine da asti-a care ne socotesc noua acum pensiile si salariile sa-i trag o”capsunica intre ochi” conform expresiei pe care am citit-o ieri nu mai stiu pe unde.
Sanatate!
aug. 22, 2010 @ 17:56:56
Cel pe care l-am citat pe finalul postului era Cugirean! Îl chema Jiroş. Nu ştiu dacă i-am scris corect numele. Nu ştiu daca mai trăieşte… . Ultima dată stătea pe Viitorului la numere cu soţ. Moşu Romică statea peste drum, pe partea fără soţ, primul bloc de către spital. (vă eram dator…)
Am onoarea să vă salut!
Banzai!