Am mai zis, zilele trecute, că nu mai pot cu aştia. Uitatul la emisiuni cu portocalii îmi provoacă fix aceeaşi reacţie ca un amestec, în cantităţi industriale, de beuturi alcoolice, pe stomacul gol. Adică vertijuri, dureri de cap… .Pe scurt borăsc! D-aia, cînd apar, folosesc bumbu’ de la telecomandă, ăla de schimbi canalu’ cu el. Tot d-aia am şi pus punct serialului „Beşini”, pe care l-am început tocmai ca să-mi dau cu părerea despre aştia. Că nu-şi mai are rostu’ dacă tot nu-i mai văd/ascult. Numa’ că dai de ei şi de declaraţiile lor şi pe la ziar.

Acuma, dacă tot şi-au luat jucărie naţională, cu ecran şi microfon, de ce să nu se joace ?!?!. Intîiul se joacă de-a conducătorul luminat (cacu-mă-n lumina lui), îsi face ţara de mîna a doua şi, de nu ne convine, ne invită să ne cărăm. De parcă ar fi tarlaua lu’ mumă-sa ş-a lu’ lu tac’su. I-am grăit de dulce la vremea respectivă. Negătatu’ ălalalt, dacă tot l-o uns întîiul şef peste adunătura aia de „măreţi”, de-şi zic pompos partid, se crede mare buric şi se joacă de-a „liderul de sacrificiu”. Maram că el îi ca Sarkozy, Merkel sau Zapatero, ori ca toţi la un loc. Meri mă, dă-te dracu’, la tac’tu-n Răchiţele şi te joacă de-a coasa şi de-a învăţatul la lompaş, ca să dai tu iară la drept. Poate tura asta nimereşti materiile!

Ăstia-s ca copiii. Se joacă. Cum ne jucam noi de-a indienii, de ziceam că unu-i Inciu-Ciuna, altu’ Winnetou, sau de-a Stefan cel Mare şi turcii , de ziceam că sîntem ori turci, ori răzeşi. Io ‘ceam totdeauna că-s mă-sa. A lui Stefan. Nenea Teacă zice de ăştia că-s duşi cu vaca. Io zic numa’ că-s rămaşi la nivelul intelectual al copiilor.

Da’, dacă tot i-o ales poporul să se joace de-a curvernatu’ şi preşidemenţia … Io de ce nu m-aş juca de-a samuraii ??? Ce, io n-am voie să mă joc? Ba am! Mai ales că pe mine nu m-o ales nici dracu’ şi nici nu mi-o dat nime’ frîiele ţarii în mînă.

Aşa că mă joc! Şi ‘ceam că io-s nenea ăsta din poză. Adică ultimul shogun al Japoniei, Yoshinobu Tokugawa.

Ce? Nu mă joc frumos? Care vreţi să fiţi samurai şi să vă jucaţi cu mine? Că pe toţi vă fac hatamoto şi vă dau moşii şi dregătorii, să vă faceţi averi cum vreţi voi. Să mor io dacă nu! Ăştia nu tot aşa fac?!?

Banzai!

Update:  Gudurău Iordăchel-san este primul hatamoto. Pe probleme de contraspionaj. Kerei! (Să trăiţi! – salut strict milităresc)

Pe Vlad l-am uns la eterne. Nime’ nu poate refuza aşe atenţie. 🙂

Nenea Adolf Visarionovici a ales „propaganda”. Tanti udreo ai dat de dracu’! Să vezi acuma branduri!