Prezielu’-i obosit dupa excursia de la Tusvanyos, unde a participat ca invitat, la conferinţa cu secuii. Acuma tace. Si bine face. Tac şi io, c-am mai zis despre asta.

Lenuţa, proaspăt unsă şefă la pedeleul local kpitalistic, deretică prin sediu şi se pregăteşte numa’ ea ştie pentru ce. Unii zic că  să-şi dea la gioale cu Marean pentru fotelu’ doctorului Oprescu, alţii că să-i ia gîtu’ bocului şi să se facă priministrelă, alţii că altceva. Io am mai opinat despre duduie. Acuma mă abţin. Victor Ciutacu zie că-i „decît” o „ţăţoaică parvenită şi subtilă ca o bordură chinezească„. Io nu-l pot contrazice că n-am experienţa lui. Oricum pe ţiţi n-o pot suferi. Plus că o bănuiesc a nu fi blondă naturală. Mă poate convinge într-un singur mod. Să-şi pozeze „competenţa” şi să puie poza pe net!

Curvernu’ bocciu îi ocupat tare să se bată cu criza. Cum? Tăind! Ce? Orice! Acuma personalul din administraţia locala. Aia normal descentralizată. CJ-iele şi primăriile trebe să taie după o normă gîndită pe la curvern. Opere, teatre, muzee, filarmonici ia vedeţi voi că sînteţi cam mulţi p’acolo! Plus că o manea, o paranghelie,o.. ceva nu produceţi! Dau un exemplu din vecinătate. CJ Sibiu trebe să concedieze 170 de persoane. Cam aşa: 55 de la muzeul Astra, 27 de la ansamblul Cindrelul-Junii, 43,5 de la Filarmonică şi teatrul Gong, restul de la Salvamont, Camera Agricolă şi Evidenţa populaţiei. Am scris bine 43,5 persoane! Citat dintr-un comunicat al CJ preluat într-un zeitung local. Norma-i normă! Ce dacă dă cu virgulă. Cornel Bucur, consilier PD-L, fostul director de la Astra timp de j’de ani, a fost exclus din partid pe motiv că s-a opus curvernului găsind o metodă de a salva pe cei 55  foşti angajaţi ai săi. Nu taiam – plecam! Alte măsuri aştia nu prea ştiu. O mai pun de-un împrumut de 13,5 mlrd, se bat cu evaziunea fiscală îndemnînd populaţia să fie patrioată şi strîngă bonuri.  Şi cam atît. Ăsta-i curvernul perfect! Aşa zice Videanu, nu io! Videanu pe care rabbi Mordechai l-o ginit că şi-ar fi băgat coada şi pe la Cogealac, de se puşcă ăia p’acolo ca-n vestul sălbatic. Eoliene, bani europeni, energie verde, nănanăna! Da’ o să ne zică el mai multe, că-i din zonă şi ştie.

Va urma, c-am făcut beşici la deşte!

Update: Vom avea brand de ţara. URAAAA! Turistic!!! Brava ţiţi Nuţico! Nu-i nici un bai că-i cam greuţ să faci turism p’acilea! Ce mai contează 70 mil euro! Că nu-s de-ai noşti! Ie ieuropeni! Să-i prăduim, să ne simtem bine!!!